BVK – Volley project UKF NITRA, 2:3

16. November 2014

BVK - UKF, 15 (13)Bratislavský volejbalový klub – Volley project UKF Nitra 2:3 (-21, 21, 11, -22, -14) – štatistika 118 min,

rozhodovali: Svorenčík a Sarka, 40 divákov.

BVK: Ovečková 3, Crump 15, Reháková 15, Bujdošová 16, Šípková 12, Maštalírová 0, libero Nikmonová (Asque 15, Halmová 0, Cigániková 0). Tréner: T. Saarna. UKF: D. Hradecká 4, Lech-Vlk 18, Frindtová 10, Kosiak 6, Stümpelová 8, Richweissová 14, libero L. Hradecká (Lukáčová 0, Skydan 0, Mikulajová 1). Tréner: L. Lanča.

Galéria k článku

Dnes sa hral v PKO “absolútny” volejbal so šťastnejším koncom pre naše súperky. Dobre rozbehnuté družstvo UKF naše baby poriadne potrápili a chýbalo naozaj málo k tomu, aby sme odchádzali domov šťastnejší. V prvom sete nás súper, ktorý je najlepšie podávajúcim družstvom v extralige potrápil na príjme podania, ktoré však naše prihrávajúce smečiarky, na čele s Nicou postupne ustáli, no nepodarilo sa už dohnať bodový náskok UKFky. Od druhého setu sme začali diktovať tempo zápasu my, a jeden krajší útok striedal druhý. K tomu sa pridala obrana v poli, a divákov zo sedadiel dvíhali zákroky Rehy, po ktorých Ovečka svojou distribúciou robila vrásky na čele súperovým blokárkam.

Našej obrane akoby nevedela tá lopta padnúť a v útoku sme si so súperom robili, čo sme chceli. Následne sme v treťom sete ovládli celú palubovku, keď z našej obrany na sieti a z útoku Mirky, Bupo, Danky a “US ladies” šiel strach. Súper bol v tom čase zrelý na uterák.

Vo štvrtom sete Nitrianky zariskovali na podaní a v útoku, čo nám na začiatku setu robilo veľké problémy, a museli sme doťahovať 5-bodový náskok UKF. V koncovke bol napokon úspešnejší súper. Šlo sa do tajbrejku. Znovu, tak ako aj proti Pezinku, sme ho začali lepšie my, no skúsenejšie družstvo UKF sa bod po bode na nás dotiahlo. Z víťazstva sa napokon tešilo šťastnejšie družstvo, keďže v štatistikách zápasu sme boli dnes okrem podania jasne lepší.

Baby, ďakujeme za krásny volejbal a držíme palce najbližšie znovu doma proti Senici v nedeľu 23.11. o 18:00.

 

Slová trénera:

Teemu Saarna, tréner BVK: “Dobre sme bojovali na ihrisku, s emóciami, jedine čo ma mrzí, je štvrtý set, kde naše emócie išli dole. V tajbrejku sme sa však vzchopili, aj sme vyhrávali, ale Nitra dnes bola v maličkostiach lepšia. Hral sa kvalitný volejbal. Ale čo musím spomenúť – rozhodcovia nie sú a neboli na tej istej úrovni a v tej istej hale…”

 

Zdroj BVK a SVF