VK Slávia EU Bratislava – BVK Bratislava, 3:1

7. Január 2015

 

slávia bvk

VK Slávia EU Bratislava – Bratislavský volejbalový klub 3:1 (19, 11, -20, 21) – štatistika

100 min, rozhodovali: Schimpl a Juráček.

Slávia: Koseková 4, Mikšíková 20, Rákošová 13, Mitrengová 13, Kuciaková 14, Szabóová 4, liberá Sikelová a Doležajová (Candráková 1). Tréner: M. Hančík.

BVK: Ovečková 6, Crump 9, Asque 10, Reháková 12, Bujdošová 12, Šípková 4, libero Nikmonová (B. Viestová 0, Halmová 1, Klatá 0). Tréner: T. Sarna.

Priatelia, máme za sebou prvý tohtoročný ligový zápas a chceme Vám v mene celého tímu BVK zaželať šťastný a úspešný nový rok.

1. set sme začali odvážne tak na servise ako aj v útoku, a keď sa k tomu pridala aj obrana, hrali sme so Sláviou vyrovnanú partiu. Od druhého technického time-outu sme sa však nevyvarovali vlastným chybám, a tie napokon rozhodli o osude setu. V druhom, ako keby sme sa zľakli súpera, do tempa sme sa dostali až vtedy, keď už mali Slávistky veľmi veľký náskok a viedli pohodlne 2:0.

Lenže naše hráčky, na čele s kapitánkou Bupo sa rozhodli bojovať o výsledok. Zlepšili sme sa vo všetkých herných činnostiach, a kvalitnou hrou na sieti v réžii Ovečky sme spravili 5 bodový náskok pred koncovkou, ktorú sme si už ustrážili.

Začal sa boj o 4.set, kde sa družstvá striedali vo vedení a napokon domáce mali šťastnejšiu ruku najmä na podaní, čo rozhodlo o osude zápasu.

Nemáme sa za čo hanbiť, ukázali sme síce dve volejbalové tváre, no určite oveľa viac tej pozitívnej.

Ďakujeme všetkým fanúšikom, ktorí nás prišli podporiť na pôdu súpera.

Teemu Sarna, tréner BVK: “V úvode bolo trochu vidno, že to bol prvý zápas po prestávke. V prvom sete sme sa až do druhého technického time-outu držali bod po bode, ale v koncovke získala Slávia náskok a už to udržala. Druhý set bol z našej strany katastrofa a ťahali sme jasne za kratší koniec. Našťastie sme sa z toho zdvihli, urobili sme zmeny v taktike a tretí set bol v našej réžii. Nebol to síce ideálny výkon a pekný volejbal, ale boli tam pozitívne momenty. V štvrtom sete sme sa opäť ťahali, ale podobne ako v prvom vyšli v závere Slávii dva-tri servisy a už to dotiahla do víťazného konca. Musíme sa z tohto zápasu poučiť, nadviazať na to, čo bolo dobré a bojujeme ďalej.”

Zdroj: BVK, SVF