BVK Bratislava – VTC Pezinok, 2:3

10. Január 2015

 

Bratislavský volejbalový klub – VTC Pezinok 2:3 (22, -24, 18, -21, -9) – hralo sa v Pezinku

 štatistika 123 min, rozhodovali: Sloboda a Svorenčík

BVK: Ovečková 0, Crump 28, Asque 10, Reháková 9, Bujdošová 9, Šípková 7, libero Nikmonová (Halmová 4, Klatá 2, B. Viestová 0). Tréner: T. Sarna.

IMAG1388_1

Na úvod by sme sa chceli ospravedlniť všetkým, ktorí sa chystali do PKO na náš prvý tohtoročný domáci zápas. Žiaľ, z technických príčin sme ho museli na poslednú chvíľu presunúť na ihrisko súpera do Pezinku, za čo sa im chceme aj touto cestou poďakovať.

Zápas sa pre nás začal ako zo zlého filmu. Naše hráčky nezachytili úvod stretnutia, a za pár minút sme prehrávali rozdielom 7 bodov. Po prvom technickom timeoute sa to však zlomilo a náskok súpera sme postupne bod po bode sťahovali a napokon odvážnejšou koncovkou sme si mohli pripísať prvý set. V druhom sete sme nepoľavili a boli sme to my, kto si postupne vybudoval až 9 bodový náskok. Pezinok musel riskovať, čo sa im aj vyplatilo, a koncovku si so šťastím tento krát pripísal náš súper. Tretí set sa družstvá ťahali bod po bode až do druhého technického timeoutu. Od tej chvíle to boli naše hráčky, ktoré jasne dominovali na ihrisku na čele s fantastickou Geli. 2:1 pre nás. V treťom sete sme pokračovali v nastúpenom trende a nebyť prešľapu pezinskej nahrávačky na sieti a následnom zranení našej Danky, by sa zápas už len dohrával. Nakoľko máme Cigi v repre kadetiek, ktoré bojuje o postup na ME, museli sme rýchlo improvizovať na poste blokárky. Nastúpila Kika Klatá, pre ktorú to bola v tejto pozícii premiéra a treba dodať, že svoju ťažkú úlohu zvládla so cťou. Tento moment Pezinčanky využili na otočenie priebehu zápasu a aj keď naše baby bojovali statočne až do konca, daná situácia nás žiaľ natoľko zaskočila, že sme zápas napokon v tie breaku prehrali. Určite stojí za zmienku 28 bodov!!! Geli Crump, ktorá okrem 19 bodov v útoku pridala aj fantastických 6 blokov a 3 esá. Takýto individuálny výkon volejbalistky sa na Slovensku, ale aj mimo hraníc v ženskom volejbale nevidí každý deň, a my sme samozrejme hrdí, že ju máme v našom družstve!

28 points in one match – Geli, we are proud of you!! 

Teemu Sarna, tréner BVK: “Začali sme veľmi zle, prehrávali sme 0:7, ale nakoniec sme set otočili a vyhrali. Začali sme hrať dobrý volejbal a v druhom sete sme viedli aj o 10 bodov. Prestali sme však hrať a prehrali sme to. V štvrtom sete nás pribrzdilo zranenie blokárky Šipkovej a naša hra išla dole. Na blok musela ísť v tajbrejku hráčka, ktorá hrá na inej pozícii a bolo to ťažké. Prehrali sme si to v druhom sete, ktorý sme mali vyhrať.”