BVK Bratislava – VTC Pezinok, 2:3 (Prvý zápas semifinále SP)

14. Január 2015

BVK Bratislava – VTC Pezinok 2:3 (-21, 23, 22, -24, -13)
Zápas trval: 95 minút, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Královič.
BVK: K. Gájerová 4 , Nikmonová 6, Asque 20, Reháková 7, Bujdošová 6, Šerešová 3, (Crump 6). Tréner: T. Sarna.
Pezinok: Glóriková, Kostelanská, Hlavová, Grolmusová, Hinzellerová, Cagáňová, libero Toporová (Fábryová, Becková, Patschová). Tréner: P. Bernáth.

Dnes sme odohrali už tretí neúspešný vzájomný päťsetový zápas s družstvom Pezinka v tejto sezóne. Tento krát sme ťahali za kratší koniec v semifinále Slovenského pohára, avšak v podstatne zmenenej zostave oproti extraligovým stretnutiam. Po konzultácii so súťažným riaditeľom nemohli nastúpiť v Slovenskom pohári hráčky, ktoré sú na farme BVK,  teda v družstve VIVUS BRATISLAVA. Tak o možnosť obhajoby zisku SP prišla naša nahrávačka Ovečková, ktorá nastupuje aj za juniorské družstvo VIVUSU, a spolu s ňou aj Kika Klatá, Kika Maštalírová a naša kadetská reprezentantka Simona Cigániková. Pre dlhodobé zranenie nehrajú Konečná a s Potockou, dnes po úraze v Pezinku ani Šípková a tiež zranená Halmová,  a tak sme na súpisku BVK dopísali hráčky 1.ligy žien hrajúce za VIVUS Bratislava – nahrávačku Katku Gájerovú a blokárku Majku Šerešovú. Obidve hráčky odviedli skvelú robotu a svojím nasadením nedovolili súperkám, aby nás len tak porazili. Naopak, mohli sme to byť my, ktorí mohli prekvapiť.

Po neúspešnej koncovke prvého setu sme hrali veľmi odvážne v útoku, a po obetavých zákrokoch v poli sme vyhrávali 2:1 na sety. Štvrtý set ukoristil po tesnej koncovke predsa len viac zohratý Pezinok, a po tak isto dramatickom tajbrejku sa tešil aj z víťazstva v zápase. Odveta je na programe budúcu stredu v Pezinku, a nás čaká najbližšie UKF už túto sobotu v Nitre.

Teemu Sarna, tréner BVK: “Hrali sme lepšie ako som očakával, aj keď sme prehrali. Hráčky výkonom prekvapili nielen mňa, ale myslím, že aj Pezinok. Nestačilo to žiaľ na viac ako na prehru 2:3, ale som naozaj rád ako dievčatá hrali a dobrý zápas odohrali aj dve nové hráčky, ktoré nám prišli pomôcť a za to im ďakujem. Klobúk dolu pred výkonom všetkých našich hráčok za to ako hrali a bojovali. Mohli sme dnes vyhrať, ale na budúci týždeň je odveta a pobijeme sa o postup. Nič nie je stratené.”

Pavel Bernáth, tréner Pezinka: “Súper hral v silne improvizovanej zostave, ale dnes naozaj dobre a uvoľnene. Naopak my sme hrali strnulo a v kŕči, no v každom prípade vzhľadom k okolnostiam sme mali vyhrať jednoznačnejšie. Trápili sme sa v útoku, z okrajov siete a zle sme bránili, čo ma veľmi hnevá!!! Ale opakujem, BVK hralo dnes uvoľnene s nasadením a nám sa dnes proti nim hralo ťažko.”