VIVUS Bratislava – ŠŠK Bilikova, 3:0, 3:0

18. Apríl 2015

15

Milé hráčky, tréneri, všetci naši fanúšikovia,

máme za sebou dlhodobú časť 1.ligy junioriek a musím povedať, že ju môžeme hodnotiť určite ako ÚSPEŠNÚ. Odohrali sme v nej 32 zápasov s bilanciou 23 výhier a 9 prehier a dokopy sme nazbierali 69 bodov. Konečné 4. miesto (17 bodov pred 5. Levicami) nám v tabuľke západnej časti jasne zaručuje postup na MSR. Najmä predvedená hra, ktorou sme sa prezentovali v odvetnej časti, kde sme vrátili všetkým prehry z jesene (okrem COP Nitra vonku), veľakrát aj s úrokmi (dvojzápas so Sláviou a najmä dve hladké výhry nad Biličkou – len pre informáciu v ich plnej sile – v poslednom kole).

Práve posledné dve kolá, kde sme porazili Sláviu a Biličku nám jasne napovedali, že odvedená práca trénerov a hlavne samotných hráčok za celú sezónu bola na veľmi vysokej úrovni, čo sa vlastne odprezentovalo v samotnej hre aj vo výsledkoch. Hráčky sa navzájom povzbudzovali, pomáhali, tešili sa a občas si aj zanadávali, keď bolo treba, ale HLAVNE SA TEŠILI Z VOLEJBALU. A bojovali. Bojovali o každú loptu, lebo chceli postúpiť na MSR.

Rodičia, ktorí chodili na každý zápas, hrdo a pyšne tlieskali každej úspešnej akcii a po každej neúspešnej si šli hlasivky vykričať, aby takto dali najavo hráčkam, že stoja za nimi. Všetci držali palce a verili, že napokon sa postup na MSR vybojuje, a po predvedenej hre svojich detí verili, že sa napokon budú môcť tešiť aj z nejakej medaily. Nebolo by to nereálne, pretože hrali dobre. Verili do posledného kola.

Po poslednom hracom dni, kde sme Biličku minimálne v prvom zápase sfúkli z ihriska, namiesto radosti v telocvični na Hálovej zavládol smútok a žiaľ. Na MSR sme napokon nepostúpili, pretože tento rok prvý krát z tabuľky východného Slovenska postupujú prvé štyri družstvá, avšak zo západného Slovenska len tri, lebo automaticky postupuje organizátor – družstvo z Levíc. Rozhodnúť v náš prospech mohlo ešte víťazstvo Levíc v poslednom dvojzápase, avšak nastúpili iba s „B-čkom“. Vraj pre chorobu niekoľkých dievčat. Pravdepodobne to vedeli dopredu, keďže propagačné tričko MSR s postupujúcimi družstvami (bez nás) už bolo zverejnené v stredu na Facebooku (3 dni pred regulérnym posledným kolom, ktoré ešte mohlo zmeniť poradie postupujúcich). Iste, vraj to bol len návrh, ktorý by sa dal upraviť. Ale toho nepríjemného pocitu krivdy sa človek ťažko zbaví.

Áno, postup na MSR má každé družstvo vo vlastných rukách. V našom prípade o tom rozhodli zápasy na začiatku súťaže, ktoré naše mladé družstvo nezvládlo. Nezvládlo, lebo sa formovalo, nezvládlo, lebo boli na začiatku cesty, ktorú si tréner zvolil a ktorá sa teraz po zápasoch v jarnej odvetnej časti ukázala, že bola správna. Tréneri, ktorí pracujú na báze koncepcie a plánovania, vedia prečo bola správna. Vedia to aj všetci rodičia aj starí rodičia aj súrodenci, bratranci a sesternice, frajeri aj kamoši, ktorí sa chodili pozerať a povzbudzovať na naše zápasy.

Tréneri, hráčky, prosím Vás nevešajte hlavu. Urobili ste maximum pre postup a niekedy aj viac. Postup ste si v tabuľke vybojovali suverénne, ale hlavne ste si otvorili svojou snahou, prístupom a najmä svojou prácou dvere do iného volejbalového levelu, na ktorom sa bude dať pracovať. Veľa hráčok o tom môže iba snívať aj po niekoľkých rokoch tvrdého tréningu. To je ovocie vašej práce a aj keď má teraz trpkú príchuť, o pár rokov bude chutiť oveľa viac.

Tréneri Tomáš Samsely, Katka a Darina Gajerové a hráčky Shawna Klatá, Kika Maštalírová, Sima Cigániková, Saša Čuvanová, Barča Viestová, Simon Háberová, Domi Jánošová, Lenka Ovečková, Saša a Miška Andrišinové, Sabina Lipková, Tamara Horáčková, Lucia Hrdličková, Martina Szalayová, Evička Marcinková, Maťa Kruželová, Barča Benková, Lucia Hollá, Katka Kalužayová, Ivana Nagyová, Petra Urbanová, Katka Janotová, Klema Knezlová a Štefi Andrušková chcem sa Vám všetkým v mene klubu BVK a VIVUS Bratislava a v mene všetkých rodičov a fanúšikov poďakovať za úspešnú sezónu a všetky emócie, ktoré sme s Vami prežili víkend čo víkend. ĎAKUJEME.

Tomáš Varga – Bratislavský volejbalový klub