1.BVK – DZS Prešov 3:0

18. Október 2015

IMG_9350 IMG_9375 IMG_9444

1.BVK – Dobré zo Slovenska Prešov 3:0 (13;13;19) Trach 8, Babjaková 9, Maštalírová 5, Ovečková 1, Bujdošová 3, Terzič 14 libera Plančíková, Viestová (Ramajová, Čuvanová, Cigániková 3,Chárová)

Štatistika zápasu

Nastupovali sme na tento zápas s dvoma prehrami za sebou (v Nitre  a v Kežmarku), práve preto sme k tomuto stretnutiu pristupovali s plnou vážnosťou. Vedeli sme, že Prešov príde nebojácne a odhodlane bojovať o každú loptu, nakoľko nebude mať čo stratiť.

V prvých dvoch setoch však bol náš súper bezzubý. Naše hráčky im v podstate nedovolili nič. Ani v druhom sete, po prestriedani, keď sa na ihrisko dostali aj juniorky Cigi, Domča Ramajová a Kika Chárová plus Čuvi, sme Prešov nepustili k slovu.

V treťom sete však náš súper vycítil šancu, keď po maximálne rizikovej hre aj pri pomoci šťastia dokázali udržiavať vyrovnaný stav až do koncovky. V nej sme si pomohli udržaním koncentrácie a napokon sme zápas dotiahli do víťazného konca podľa plánu.

Miroslav Andrássy, tréner Prešova: “Do Bratislavy sme prišli s cieľom zabojovať proti kvalitnému súperovi. V prvom sete to bol opäť boj proti vlastným chybám, ženy pôsobili unavene po dlhej ceste. Postupne sme dokázali zabojovať a uhrať aj ťažké lopty. Od polovice zápasu mohli diváci vidieť volejbalové predstavenie, ktoré ich dúfam bavilo. Aj keď ženy bojovali a dali do toho veľa emócií na dobre zložený tím 1. BVK, s individualitami výborných kvalít to nestačilo. Pracujeme však ďalej a verím, že víťazstvá v setoch a zápasoch prídu.”

Tomáš Varga, tréner BVK “Gratulujem hráčkam za víťazstvo v dnešnom zápase. V podstate sme splnili to, s čím sme išli do zápasu v prvých dvoch setoch. V treťom sete náš súper ožil, viac riskoval a výborne bránil. My sme museli potom zabojovať a udržať koncentráciu až do konca zápasu čo sa nám aj podarilo.”

IMG_9658 IMG_9695 IMG_9709

 

zdroj: BVK, SVF, foto Klementína Knezlová