1.BVK – UKF Nitra, 3:1

30. Január 2016

1. Bratislavský volejbalový klub – Volley project UKF Nitra 3:1 (23, -20, 18, 23) – štatistika

Zápas (môžete si ho pozrieť TU)  trval: 105 minút, rozhodovali: M. Sarka a F. Tiršel.

ND4_2786.U-8

1. BVK: Terzič 16, Bujdošová 11, Ovečková 2, Poláčiková 4, Cigániková 16, Trach 17, libero Plančíková (Maštalírová 4, Kemper 0, Babjaková 1). Tréner: T. Varga. Nitra: D. Hradecká 2, Richweissová 20, Frindtová 11, Vlk 6, Jakábová 10, N. Stümpelová 4, libero Búzková (Povrazníková 14, Budáčová 0, Poláčková 0). Tréner: Ľ. Červeň.

Včera bol na hlavnom programe v Bratislavskom PKO volejbal, keď najprv Pezinok hostil Sláviu EU, a následne sme privítali druhé družstvo tabuľky – UKF Nitra. Slávia si po trojsetovom zápase zaknihovala ďalšie víťazstvo, a potom sa už všetci sústredili na domáce dievčatá z 1.BVK.

Zápas sa začal vo veľmi vysokom tempe, výmeny boli buď veľmi krátke – vďaka kvalitnému útoku oboch družstiev, alebo extra dlhé – vďaka obetavým zákrokom aj nášho libera Stely, ktorá nejeden krát dvihla aj nemožné.

Na sieti, v rozhodujúcich chvíľach, ukázala svoj veľký potenciál Cigi, a po veľkom boji v koncovke setu sme sa otáčali za stavu 1:0.

V druhom sete nás UKF zatlačila dobrým podaním. Reagovali sme striedaním, keď šla na ihrisko Sydney, a svoje si musela odprihrávať aj Nasťa. Tieto zmeny nám síce pomohli, no náskok súpera sa nám už nepodarilo zvrátiť, a stav bol vyrovnaný – 1:1.

V 3. sete sme spravili taktické zmeny, ktoré napokon našli tú správnu dieru v obrane dievčat z Nitry. Pomohol aj príchod Kiky Maštalírovej, a na čele s kapitánkou Bupo nás režírovala nahrávačka Lenka k výhode 2:1 na sety.

Vo štvrtom dejstve sa potom hral najlepší volejbal. Bolo vidno, že obidve družstvá chcú zápas vyhrať, a nedarujú si navzájom nič. Do koncovky sa zápas ťahal bod po bode, a za stavu 23:23 sme v protiútoku získali svoj prvý mečbal proti UKF v sezóne.

Po Milicinom záverečnom ese prepukla nefalšovaná radosť našich báb, ktoré zdolali silného súpera 3:1, a dostali sa v tabuľke na tretie miesto!

Veľmi sa tešíme a gratulujemeee!

Tomáš Varga, tréner 1. BVK: “Veľká gratulácia hráčkam za víťazstvo! Dnes sa hral v PKO naozaj kvalitný volejbal, kde rozhodovali koncovky a detaily, ktoré sme dnes zvádli lepšie ako náš súper.”

Ľuboš Červeň, tréner UKF: “Gratulujem súperovi k víťazstvu. Myslím, že oba tímy dnes podali kvalitné výkony po taktickej aj hernej stránke a zápas mali vysokú úroveň. Rozhodli detaily, ktoré hlavne v dvoch koncovkách jednoznačne lepšie zvládol 1. BVK.”

ND4_2061.U-6 ND4_1564.U-3 ND4_1529.U-2

Zdroj: 1.BVK, SVF,  foto P.Noskovič