Prípravný turnaj O Pohár rektora Univerzity Palackého

11. September 2016

Ahojte priatelia!

Váš obľúbený klub 1.BVK má za sebou prvú hernú previerku v novej sezóne aj s novými hráčkami, ktoré vám v blízkej budúcnosti predstavíme osobne. Boli sme pozvaní na veľmi kvalitne obsadený medzinárodný turnaj O pohár rektora Univerzity Palackého. Okrem nás tam boli domáce družstvá, majster Rakúska a družstvo z Bieloruska. V piatok sme pricestovali do Olomouca, kde nás po náročnej kondično-hernej príprave čakal hneď jeden z najkvalitnejších súperov, Olymp Praha. V zápase, v ktorom sa hralo vo veľmi vysokom tempe, sa nám podarilo zvíťaziť 3:1. V sobotu sme pokračovali od rána a naše dievčatá vyhrali skupinu, keď postupne zdolali dopoludnia béčko Olomouca 3:0, a popoludní striebornými medailistkami českej extraligy posilnené družstvo Šternberku  3:1. Najmä druhý zápas bol previerkou našej útočnej sily, keď sme obranu súperiek museli zdolať po dlhých výmenách. Deň sa pre nás ešte zďaleka neskončil, aj keď sme boli v horúcom letnom počasí už na pokraji fyzických síl.

Olomouc (1)
Olomouc (2)

Necelú hodinu po predchádzajúcom víťaznom súboji nás čakalo semifinále so ženami Frýdku Místku. Žiaľ, tento zápas nám nevyšiel, a prehrali sme ho 0:3. V nedeľu sme si preto museli privstať, a v netradičnom rannom zápase o 3.miesto sme si dali repete s Olympom. Po bojovnom výkone sme však prehrali. Skončili sme na nesympatickom štvrtom mieste, ale neboli sme sklamaní. Každá z našich dievčat na turnaji dostala šancu sa presadiť a veru nesklamali, predviedli dobrý výkon. Pokračujeme v príprave a o dva týždne nás čaká ešte kvalitnejší turnaj Mizuno Cup v Prahe, kde si zahráme aj proti súperovi z najľudnatejšej krajiny sveta s tromi čerstvými olympijskými víťazkami v družstve z Číny.

Olomouc (3)
Olomouc (4)
 
Olomouc (5)

Sledujte náš web a facebook a dozviete sa viac. Prajeme vám pekný týždeň a už sa tešíme na vás na ligových zápasoch slovenskej Extraligy, Stredoeurópskej ligy a Vyzývacom pohári.