BVK – Slávia EU Bratislava 1:3

6. November 2014

 BVK - Slávia BVK – Slávia EU 1:3 (20,-17,-10,-13)

Zostava BVK: Ovečková 3, Crump 8, Asque 10, Reháková 2, Šipková 10, Bujdošová 13, libero Nikmonová (Halmová 0, Maštalírová 0, Cigániková 0). Tréner: T. Saarna.

Zostava Slávie: Koseková 0, Hudecová 18, Mitrengová 16, Rákošová 14, Mikšíková 3, Szabóová 10, libero Doležajová (Kuciaková 10, Candráková 0). Tréner: M. Hančík.

Galéria k článku

Prvé tohto-sezónne derby medzi dvoma najúspešnejšími klubmi poslednej dekády v ženskej extralige skončilo víťazstvom hostiek. Zápas sme začali lepšie my,  keď sme v úvodnom sete diktovali tempo tak na podaní, ako aj v útoku. Slávistky si nevedeli poradiť s naším dobre organizovaným a primerane agresívnym útokom, a keď sa k tomu pridalo aj dobré taktické podanie, réžia prvého setu bola prekvapením aj pre hostky, ktoré doteraz nepoznali chuť prehry. Atraktívny volejbal pokračoval aj v druhom sete avšak za stavu 14:11  sa dostala Slávia na podanie, a spravila v rade 5 bodov. To sa nám napokon stalo osudným, lebo sme sa dostali pod tlak a už sme sa z toho nevedeli spamätať. Druhý set sme prehrali bez toho, že by sme ešte priebeh vedeli v koncovke zdramatizovať. Následne v ďalších setoch sa súperky chytili na prihrávke a vrátili sa do zápasu. Ani po niekoľkých našich striedaniach sa priebeh zápasu nezmenil, pridali sa nám aj chyby na podaní, stratili sme sebavedomie v útoku a to nás pravdepodobne stálo lepší výsledok. Za predvedený výkon v 1. sete sa nemôžeme hanbiť, ale následný priebeh tiež výrazne načrtol, na čom ešte musíme poriadne popracovať. V sobotu nás čaká ďalší súper, ktorý vie v domácom prostredí potrápiť každého. Hrá sa v mestskej športovej hale v Pezinku o 18:00, budeme veľmi radi ak si nájdete cestu a podporíte naše mladé rozvíjajúce sa družstvo.