BVK – SVK DDK-LED Senica, 3:0

24. November 2014

BVK - Senica 2

Bratislavský volejbalový klub – SVK DDK-LED Senica 3:0 (23, 15, 21) - štatistika

71 min, rozhodovali: Viktoríni-Lisá a Svorenčík, 70 divákov. BVK: Halmová 1, Crump 12, Asque 0, Reháková 10, Bujdošová 9, Šipková 15, libero Nikmonová (Maštalírová 7). Tréner: T. Saarna. Senica: Nikola Grimmová 1, Jakubovičová 11, Kovačovičová 3, Hrebíčková 9, Holičová 8, Adamovičová 7, libero Hílková (Rybnikárová 0, Mikulíčková 2, Natália Grimmová 0). Tréner: V. Sirvoň.

Zápas 11. kola extraligy sme odohrali 23.11.2014.

Tentoraz k nám zavítali volejbalistky Senice, kvôli futsalovej lige trošku netradične v nedeľu, no tradične do PKO!

Prvý set sa rozbiehal ťažko, tempo zápasu ani my ani súper nejako nezvyšoval, tak sa hralo s mnohými nevynútenými chybami na oboch stranách. Seničanky vycítili možnosť ukoristiť prvý set, a šli do koncovky so štvorbodovým vedením. Naše baby sa prebrali až po príchode Kiky Maštalírky, ktorá, povzbudená dvoma víťazstvami zo sobotných zápasov s juniorkami, priniesla chýbajúce emócie na ihrisko. Chytili sme sa, a keď sa Danka dostala na podanie, urobila s náskokom súpera, aj s koncovkou setu krátky proces.

Druhý set už sme režírovali my. Michala sa snažila zapojiť všetky hráčky v útoku, a v obrane tradične dvíhali divákov zo sedadiel zákroky dvojice Mirka a Nica. Bupo s Dankou zasa zatiahli roletu na sieti a bolo po druhom sete.

Po krátkom výpadku v úvode tretieho setu, keď sa ešte súper snažil niečo zo zápasom vymyslieť, sme pridali, a po taktických útokoch Geli sme spravili pohodlný náskok do koncovky. Seničanky ešte zariskovali na servise, ale už nestihli zastaviť naše hráčky. V nedeľu sme zaknihovali “povinné” trojbodové víťazstvo, za čo dievčatám ďakujeme.

Priatelia, najbližšie sa stretneme na Mikuláša a …  nezabudnite si vyčistiť topánky :-)  

Slová trénera Teemu Saarna: “Začali sme veľmi pomaly, v prvom sete sme čakali, že nám to príde samo a nehrali sme dobre. Prehrávali sme o päť-šesť bodov, našťastie sme po timeoute zobudili a začali sme hrať. Prvý set sme  nakoniec vyhrali tesne 25:23 najmä vďaka výbornému servisu Danky Šipkovej zo záveru. Od druhého setu začala naša hra fungovať a hrali sme tak, ako sme chceli.”

Zdroj: BVK. SVF