Paneurópa – BVK, 2:3, V Modre, 4.12.2014

5. December 2014

Pan - BVK, 4 (13)

BVK – Paneurópa Bratislava 3:2 (-22,10,-15,21,8)Halmová 2, Crump 17, Reháková 15, Bujdošová 17, Šípková 12, Asque 3, libero Nikmonová (Maštalírová 15, Ovečková, Cigániková) ,

štatistika

Galéria k článku

Zápas sa hral, kvôli televíznemu prenosu, netradične vo štvrtok v Modre, kde hrávajú svoje domáce zápasy vysokoškoláčky. Mali sme im čo odplácať, nakoľko s týmto súperom sme doma prehrali. Naše dievčatá nastúpili do zápasu koncentrovane, a snažili sa hrať svoju hru.

Žiaľ, v prvom sete v koncovke sa z haly začala vytrácať hra, a úradovali prísne rozhodnutia arbitrov. Set ukoristilo domáce družstvo.

V druhom dejstve za stavu 8:6 pre nás rozhodcovia na základe vlastného pochybenia museli body vrátiť a 2.set sa musel začat odznova. Chytili sme sa hneď na začiatku, a v družstve domácich sa aj po niekoľkých striedaniach nenašla hráčka, ktorá by nás vedela zastaviť.

Po hladko vyhratom sete v tom treťom bola Paneurópa tá, ktorá viac riskovala a vyšlo im to.

4.set sa znova začalo bojovat. Ani jedno družstvo nešlo do výraznejšieho náskoku, takže rozhodovala odvaha a dravosť na ihrisku. V tom sme boli jasne lepší!

Mirka aj Kika bodovali z veľmi ťažkých pozícií, svoju odvahu a skúsenosti predviedli Miška s Bupom a keď nás v koncovke podržala najmladšia Simona na servise, mohli sme ísť do tajbrejku s väčším sebavedomím, ako domáce volejbalistky.

5. set sme začali tak, ako sme skončili ten štvrtý, a po parádnom tímovom výkone sme prvákrát v tejto sezóne dvíhali ruky po piatich setoch. Gratulujeme dievčatá za bojovnosť a obrovské odhodlanie vyhrať.

Priatelia nezabudnite, na Mikuláša hráme doma v PKO s Prešovom o 18:30.

Teemu Saarna (tréner BVK Bratislava): “Celý zápas bol ako na hojdačke, raz hore, raz dole. Mali sme lepší servis ako inokedy a to rozhodlo. Máme mladý tím, ktorý hral s veľkými emóciami a keď sa dievčatá rozbláznia, tak je pre súpera ťažké ich zastaviť, ale je vidieť, že sa to môže aj otočiť. Je to však dôležité víťazstvo a hlavne to, že sme konečne vyhrali rozhodujúci piaty set. Gratulujem svojim dievčatám.”

 

Zdroj SVF, BVK, Paneurópa