BVK Bratislava – KV MŠK Oktan Kežmarok 3:1; 20.12.2014

20. December 2014

kež

Bratislavský volejbalový klub – KV MŠK Oktan Kežmarok 3:1 (23, 16, -28, 14) – štatistika , 99 min,

rozhodovali: Svorenčík a I. Sloboda.

BVK: Halmová 6, Crump 21, Asque 13, Reháková 14, Bujdošová 17, Cigániková 11, libero Nikmonová (Ovečková 0). Tréner: T. Saarna.

Kežmarok: Svatošová 3, Jakušová 11, Labudová 7, Mihaliková 9, Zátrochová 11, Turčíková 2, liberá Topercerová a Plančíková (Kredátusová 0). Tréner: J. Bréda.

Náš posledný zápas v roku 2014 bol mierne ovplyvnený predvianočnou náladou, pretože dievčatá po ňom čakala slávnostná večera, čo sa prejavilo najmä na našej koncentrácii. Aj bez Danky, Kiky a Shawny, ktoré museli zápas kvôli chorobe vynechať, sa však zápas začal jednoznačne v našej réžii. Kvôli spomínaným pacientkám tréner Sarna povolal naše nádejné juniorky Barboru Viestovú a Simonu Haberovú, aby našim hráčkam kryli chrbát.

Na začiatku sme tlačili hlavne v útoku, a bezradné Kežmarčanky sa nevedeli dostať do tempa. V momente, keď sme náskok zvýšili až na 11 bodov, naše baby akoby si už boli isté ziskom prvého setu. Stratili sme koncentráciu, čo skúsené hráčky súpera hneď využili vo svoj prospech a rozhodovalo sa až v koncovke. V druhom sete sme sa zmobilizovali a ovládli halu PKO, keď sme súperkám dovolili iba 16 bodov. Tretí set súper ožil, veľmi obetavo bránil a my sme mali problém presadiť sa v útoku. V koncovke sme mali 2 mečbaly, ktoré napokon súper odvrátil, sám premenil svoj druhý setbal, a šlo sa, žiaľ, do štvrtého dejstva. Vďaka skúsenostiam Bupo s Mišou na sieti a mladíckej dravosti Cigi na podaní sme otočili nepriaznivo sa vyvíjajúci priebeh znovu vo svoj prospech, štvrtý set sme vyhrali na 14, a celý zápas 3:1. Ďakujeme Vám všetkým za priazeň a podporu v tomto roku, a budeme sa na Vás tešiť v tom nasledujúcom, kde sa stretneme už 10.januára, tradične v PKO proti Pezinku.

Prajeme Vám šťastné a veselé Vianoce a P.F. 2015 !

Teemu Saarna, tréner BVK: “Teší ma, že sme vyhrali, ale neteší ma spôsob, akým sme to dosiahli. V zápase bolo veľa chýb a nepodali sme taký výkon, ako som očakával.”

Zdroj: BVK, SVF