Volejbalový víkend v PKO

30. November 2015

Po hladkom víťazstve nad Senicou v PKO, a nad Pezinkom na ich vlastnej palubovke (obidva zápasy 3:0), a po krátkej pauze má naše mladé družstvo za sebou jeden z najťažších víkendov v tejto sezóne. V domácom prostredí privítalo v sobotu druhé a v nedeľu tretie družstvo tabuľky, a veru bolo sa na čo pozerať.

UKF UKF

Sobota 28.11.2015,  štatistika Nitra

1.Bratislavský volejbalový klub – Volley project UKF Nitra 1:3 (-25, 16, -19, -17)

1. BVK: Maštalírová 5, Bujdošová 13, Ovečková 1, Terzič 8, Cigániková 6, Trach 17, libero Plančíková (Čuvanová 0, Ramajová 0, Chárová 6, Babjaková 0, Háberová 0). Tréner: T. Varga. Nitra: D. Hradecká 9, Richweissová 17, Grulišová 3, Vlk 18, Jakábová 15, Frindtová 4, liberá Poláčková a Budáčová (N. Stümpelová 6, Povrazníková 1, Gavronova 0). Tréner: L. Popeláš.

 Nedeľa 29.11.2015 , štatistika Kežmarok 

1.Bratislavský volejbalový klub – KV MŠK Oktan Kežmarok 3:0 (22, 22, 26)

1. BVK: Terzič 10, Babjaková 6, Chárová 6, Maštalírová 10, Bujdošová 13, Ovečková 5, libero Plančíková (Trach 7, Cigániková 6). Tréner: T. Varga. Kežmarok: Smák 3, Jakušová 10, Labudová 10, Šurabová 2, Zátrochová 13, Becková 9, libero Jagodzinska (Skupinová 1). Tréner: J. Bréda.

Najskôr nás preverila UKFka z Nitry, ktorá prešla zmenami pred sezónou a tvoria ju skúsene hráčky, z ktorých niektoré už majú za sebou aj finálové boje extraligy. V prvom sete našim dievčatám možno chýbalo trošku šťastia, aby koncovku zvládli lepšie, čo si potom vynahradili v druhom sete, kde UKF nepustili do hry. V treťom sete sa lámal zapas, keď v koncovke sme neboli dostatočne dôrazní, a súper viedol 2:1 na sety. Vo štvrtom sete nám ušiel začiatok, a po prestriedaní, keď sa na ihrisku objavili všetky terajšie a bývalé juniorské reprezentantky Cigi, Domi Ramajová z U19 a Soňa, Kika Maštalírka a Kika Chárová. Dievčatá zabojovali, no na dobre hrajúceho súpera nenašli recept.

Že  v nedeľu zvíťazí družstvo v žltých dresoch bolo jasné už počas rozcvičky. Na našu radosť to bola bratislavská žltá.

Nemali sme veľa času na regeneráciu, nakoľko už v nedeľu ráno sme tonizovali na večerný zápas s Kežmarkom. Východniarky mali za sebou ľahké víťazstvo doma so Zvolenom, a tak jedno z najlepšie brániacich tímov súťaže prišlo do Bratislavy v psychickej výhode. Zápas napokon aj potvrdil povesť súpera, keď počas troch setov diváci videli množstvo dlhých výmien, kde dominovala hlavne dobrá obrana. Naše mladé družstvo sa však teraz v defenzíve súperovi minimálne vyrovnalo. V poli úradovali všetky hráčky, ktoré boli na ihrisku, a niektoré zákroky mali veľmi vysokú kvalitu a pre diváka o to väčšiu atraktivitu. Po obrane v poli sme však vďaka predným hráčkam pridali kvalitnú obranu na sieti. V tomto zápase naozaj prevládla tímová hra nášho družstva. Ťažké je hocikoho menovať, lebo si to dievčatá rozdali so súperkami naozaj na každom poste na ihrisku, aj na lavičke. Svedčila o tom aj koncovka tretieho setu, kde Kežmarčanky vyhrávali 24:20 a mali 3 setbaly. Naše baby však zabojovali, odvrátili napokon všetky setbaly súpera a zaslúžene zvíťazili 3:0 na sety.

Gratulujeme baby !!!

P.S.: oplatí sa prísť do PKO na volejbal! Nabudúce 12.decembra  proti majstrovi!

Tomáš Varga, tréner 1. BVK: “Gratulujem hráčkam k víťazstvu. Dnes sme nehrali ideálne, veľa ľahkých lôpt sme pokazili. Čo však chcem vyzdvihnúť je to, ako sme bojovali o každú loptu aj za veľmi nepriaznivého stavu a to napokon rozhodlo.”

Jozef Bréda, tréner Kežmarku: “Bol to jeden z lepších extraligových zápasov. Po včerajšom zápase a dlhej ceste v niektorých momentoch našim hráčkam snáď chýbali aj sily v koncovkách. Družstvá sa striedali vo vedení vo vyrovnanom zápase s množstvom dlhých vymen. Rozhodla výšková prevaha súpera a drobné chyby našich hráčok v koncovkách. Nie je veľa toho čo by som hráčkam vyčítal, bola tam veľká snaha, ale súper bol o niečo lepší a zvíťazil zaslúžene. Ďakujem našim hráčkam za bojovnosť, súperovi gratulujem k víťazstvu.”

Zdroj: Klub, SVF