OHLIADNUTIE ZA ŠTVRŤFINÁLE PLAY-OFF

24. Marec 2016
Konečný stav série 2:0 pre 1.BVK Bratislava

1. zápas 1.BVK – VTC Pezinok 3:0 (18,18,22)

2. zápas VTC Pezinok – 1.BVK 2:3 (-17,13,25,-23,8)

1. PLAY OFF 1.BVK - PEZINOK (5) 1. PLAY OFF 1.BVK - PEZINOK (4) 1. PLAY OFF 1.BVK - PEZINOK (3) 1. PLAY OFF 1.BVK - PEZINOK (2) PLAY-OFF, 1.BVK - VTC PEZINOK

Štvrťfinálová séria Play-off Extraligy žien sezóny 2015/2016 priniesla súboj medzi tabuľkovými a aj mestskými susedmi. Po povzbudivých výsledkoch v základnej časti a nadstavbe Extraligy, kde sme proti Pezinku nestratili ani set, mohlo naše družstvo nastúpiť na vzájomný zápas s väčším sebavedomím ako súperky. V prvom zápase v bratislavskej športovej hale PKO sa to aj hneď ukázalo. V réžii krajných hráčok Lucie a Milice bola naša efektivita v útoku veľmi vysoká. Výborne im v tom sekundovali blokárky Cigi a Bupo, ktoré pridali spolu 6 blokov na sieti. Naše baby hrali veľmi obetavo aj v poli, kde na čele s Nasťou, spolu so Stelou vychytali aj nemožné! Súperky z Pezinka sa snažili vyvíjať čo najvyšší tlak, či na podaní alebo v útoku, ale vždy narazili na bojovnosť, obetavosť a už spomínané sebavedomie.

Po veľmi dobrom športovom výkone naše baby vyhrali nad Pezinkom znovu bez straty setu a vyhrávali na zápasy 1:0.

 

Play-off je však Play-off, čo sa ukázalo v stredu počas odvety v Pezinskej športovej hale aj za prítomnosti televíznych kamier. Bolo so na čo pozerať! Naše dievčatá začali stretnutie vo veľkom štýle, keď pri Nastinom podaní ušli domácim súperkám o 7 bodov a koncovku 1. setu si ustrážili. V 2. sete domáce už nemali čo stratiť, bojovali, zariskovali a vyšlo im všetko na čo siahli. Tretí set začal v rovnakej réžii, no baby z PKO sa úspešne doťahovali a postupne sťahovali náskok domácich. V momente, keď však Pezinčanky odskočili na 6 bodov, naše dievčatá zapli na vyššie obrátky, keď po dobrom prestriedaní Soňa svojim nástupom na ihrisko hneď zaznamenala 1 bod z útoku a jeden na bloku. Koncovka setu bola napínavá dráma, ktorú lepšie zvládli Pezinčanky. 4. set sa hral veľmi bojovný volejbal a dominovala znovu obrana, Lenka, Lucia a Stela nás znovu úspešnými zákrokmi dvíhali zo sedadiel. V závere setu sa nám podarilo uhrať bod aj po podaní súpera a hneď to aj z nášho podania potvrdiť. Bolo vyrovnané, no a štvrťfinálový boj v 2. zápase play-off sa tak musel rozhodnúť v skrátenom sete. V ňom sme sa po veľkých zvratoch vo výmenách, najmä vďaka úspešným zákrokom našich dievčat v poli, ujali vedenia 3:1. Tento moment bol pre baby tým kľúčovým. Odvtedy si už súpera nepustili bližšie k telu, a postupne, s pričinením všetkých hráčok na ihrisku, a po hlasitom povzbudzovaní zo “štvorčeka” pre náhradníčky, ktoré boli pripravene okamžite naskočiť na ihrisko, sme si bod po bode budovali náskok. Naša hra privádzala domáce do zúfalstva a už nevedeli, ako na ňu zareagovať. Strany sa menili za stavu 8:3 a my sme sa nezastavili. Pevnými krokmi sme postupovali k nášmu cieľu, postúpiť do semifinále. Po záverečnej Soninej „ulievke“ prepukla v pezinskej hale bratislavská radosť.

Prvý Bratislavský volejbalový klub vo svojej novodobej histórii postúpil do semifinále, a v ňom vyzve mestské rivalky zo Slávie. Po výkonoch a bojovnosti, ktoré klub predvádzal vo štvrťfinále, môže proti súperkám, ktoré doteraz v tejto sezóne neprehrali, možno príjemne prekvapiť.

Baby ďakujeme a držíme silno päste v semifinále!

Fotografie: VTC Pezinok